КОИ СМЕ НИЕ И КАКВА Е НАШАТА ДЕЙНОСТ?

Dr. Biomaster – Висококачествена природна медицина!

Фирма „Доктор Биомастер“ ООД съществува от 2003 година. Ние сме основоположници на микотерапията в България (терапия с т. нар. „лекарствени гъби“) и сме най-големият български производител на натурални продукти от лекарствени гъби у нас! Сред нашите продукти е един от най-силните натурални имуномодулатори в света – „Имюн Модулатор“, който се използва с голям успех за подкрепа на организма на онкоболни у нас и в чужбина. Всички гъбени препарати, произведени под марката „Dr. Biomaster“ съдържат суровина с отлично качество и много висока концентрация на полизахариди (активната съставка на гъбите). Суровината за продуктите се контролира от престижната германска лаборатория “Agrolab”. В България продуктите се произвеждат в специално селектирана фабрика в екологично чист район, която работи съгласно строга комбинираната система за контрол на качеството и безопасността на храните НАССР-ISO 22 000/2005. Така нашите продукти се произвеждат безопасно, под много строг контрол и с гаранция за отлично качество! Това е само част от причината продуктите ни да са толкова ефикасни!

Другата причина да сме толкова успешни са отличните рецептури на продуктите, които произвеждаме и които официално внасяме и разпространяваме в България. Компанията е официален представител за страната на редица световноизвестни марки като „ЕСИАК“ от Канада (“ESSIAC Canada”), “Алое Арборесценс” от Италия (“Azienda Agricola Il Pucino”), „Продуктите на д-р Кларк“ от Швейцария (“Dr. Clark Research Center”), „МЕДИХЕМП“ от Австрия (“Deep Nature Project”), „ЕНЕКТА“ от Холандия (“Enecta”) и др.

Изключително важна роля в нашата компания имат висококвалифицираните специалисти – лекари и фармацевти. Лекарите предоставят възможност за консултация на нашите пациентите по редица въпроси – от хранене до правилен начин на живот и употреба на натурални препарати в борбата срещу дадено заболяване. Лекарите и фармацевтите, част от екипа ни, са активни членове на “Общество по лекарствените гъби България“ и взимат дейно участие в семинарите по микотерапия в България и Европа.

На база на собствения си опит с вече над 20 000 пациенти, нашите специалисти са успели да утвърдят една много успешна методика за използване на продуктите ни от лекарствени гъби и билки като високоефективни натурални средства в борбата с редица тежки заболявания. Установено е, че когато някои от лекарствените гъби се приложат заедно като комбинация и в определени съотношения, ефектът от тях многократно се увеличава. Тогава и резултатът, който се постига, е много по-добър в сравнение със случаите, при които пациентът сам решава да приема даден натурален продукт, без да е направил консултация с опитен специалист.

КАКВО ОТЛИЧАВА ПРОДУКТИТЕ ПОД БРАНДА НА „ДОКТОР БИОМАСТЕР“ ООД?

Вече близо 20 години „Доктор Биомастер“ ООД спазва златния стандарт за безкомпромисно качество, педантично тестване на всички съставки, съвременно производство, отговарящо на всички изисквания и непрекъснато обучение на медицинските специалисти в областта на лечебните растения и гъби, хранителните добавки и храненето.

Създадена през 2003 г., компанията предлага над 60 продукта, отразяващи златния стандарт за качествени хранителни добавки и последните научни познания в областта на висококачествената природна медицина.

Продуктите ни не съдържат никакви изкуствени овкусители и оцветители, консерванти, генетично модифицирани организми (GMO), скорбяла, нишесте, глутен и млечни продукти.

В нашата компания безкомпромисното качество винаги е водещ принцип! Използват се само най-качествените билкови и гъбен суровини с изключително висока ефективност, чистота и концентрация на съставките. Те винаги са добити чрез внимателни и щадящи технологии, запазващи качеството на всяка една от суровините. Нашите суровини преминават десетки лабораторни анализи в най-добрите лаборатории по света, за да гарантират най-доброто качество на готовия продукт за нашите клиенти!

При производството на нашите продукти от лекарствени гъби се спазват следните принципи:

  • Лекарствените гъби се отглеждат в екологично чисти райони, където е естествения им хабитат, според био-директиви на IMO (Институт за пазарна екология), Швейцария.
  • На всяка стъпка от производствения процес – от отглеждане на гъбите, през сушене до достигане до готовия продукт – се извършва качествен контрол.
  • Процесът на сушене и екстракция е щадящ и се осъществява според изискванията на Традиционната китайска медицина, а процесът на стриване на прах използва технологията “шел брокън”, чрез която се повишава биоусвоимостта на активните вещества.
  • Използва се само най-модерната техника и оборудване, което гарантира чисти процеси и чиста продукция.
  • Подготовката на суровините се извършва в Германия и Австрия, в производствени площи със сертификат ISO 22000.
  • Капсулирането на суровините в България се осъществява в предприятие с комбинираната система за контрол на качеството и безопасността на храните НАССР-ISO22000/2005, което също се намира в екологично чист район.

Билковите ни продукти като „Амигдалин“ и „Куркумин x 40”, “Суперформула за сърце“ и др. също съдържат най-висококачествените съставки, които могат да се намерят в света!

Опаковките, които използваме, също са създадени специално за нашата компания и отговарят на всички съвременни изисквания за опаковки, които влизат в контакт с храни, запазвайки прекрасно свойствата на продуктите. Спецификата на нашите опаковки позволява пълното им рециклиране, с което компанията показва своята грижа за околната среда и водите.

Взимайки продукти на „Доктор Биомастер“ ООД, вие ще получите най-добрите хранителни добавки в своя клас, с безкомпромисно качество и ефективност, създадени въз основа на дългогодишния опит на нашите специалисти – лекари и фармацевти.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИКОТЕРАПИЯТА И Т.НАР. „ЛЕКАРСТВЕНИ ГЪБИ“?

Микотерапията е много сериозна и древна наука, възникнала в Япония преди около 2000 години. По това време е била написана древната книга “Shinnoh Honsohkyo”, явяващата се първоучебник по Източна медицина. В книгата има упоменати повече от 350 вида билки и гъби, класифицирани и обяснени основно в 3 категории. Растенията от първата категория били наречени „Растения на Бога” и древните лекари ги използвали за подмладяване и дълголетие. Тук били поставени всички известни по онова време лекарствени гъби.

В Китай лекарствените гъби също имат от векове репутацията на “еликсир на живота”. От древността до днес, китайските лекари им отреждат място в групата на „висшите билки”.

В България този изключително интересен и обнадеждаващ дял на натуралната медицина- микотерапията се практикува от 2005 година и фирма “Доктор Биомастер” има основополагаща роля и сериозен принос към това. Компанията е Генерален спонсор на “Общество по лекарствените гъби България”. Лекарите от Обществото са преминали обучение при германски и руски микотерапевти и ползват опита на двете най-големи европейски школи. Този солиден опит, трупан в продължение на над 35 години, дава изключителна база от научни изследвания и „know-how” в използването на лекарствените гъби при пациенти с различни тежки заболявания.

КАК МОГА ДА РАЗБЕРА КОЙ ПРОДУКТ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩ ЗА МЕН?

Можете да се запознаете с продуктите на компанията, да получите подробна информация и консултация с лекар от нашия екип във всеки един от офисите на компанията в градовете София, Пловдив, Стара Загора и Бургас. Вижте адресите ТУК.

КАКВО Е БЪДЕЩЕТО НА ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА?

В научните среди отдавна се счита, че благодарение на отличните успехи, които се постигат с помощта на микотерапията, скоро този вид терапия ще бъде признат и широко прилаган по света като официално допълнение („комплементарна терапия“) на редица класически терапии на официалната медицина. От няколко десетки години научни екипи в Япония провеждат сериозни изследвания върху действието на някои от лекарствени гъби върху доброкачествени и злокачествени тумори.

Още преди около 10 години в научните списания се появи информация, че реална противотуморна активност на лекарствените гъби като например Шиитаке, Агарикус, Рейши и Майтаке е няколко пъти по-висока от предполаганата. Според източната медицина, лечението с лекарствени гъби на доброкачествени тумори при жените е възможно в 60% от случаите, а при 30% от останалите жени, които са приемали лекарствени гъби в точно определена комбинация, туморните клетки спират да прогресират и тяхното деление се забавя с десетки, и дори със стотици пъти!

Международна изследователска група от Украйна и Израел наскоро доказа потискащото въздействие на екстракта от гъбата Агарикус върху развитието на ракови клетки при рак на простатата, рак на гърдата и при левкемия. Учените използвали екстракти, които създали от плодните тела на гъбата. Множество научни изследвания се проведоха през последните години и с лекарствените гъби Кориолус и Кордицепс, доказващи тяхната ефективност при различни заболявания.

Взимайки в предвид тези факти, нашата компания „Доктор Биомастер“ ООД се радва, че може да предложи най-висококачествените препарати от лекарствени гъби на българския пазар, с помощта на които всеки би могъл да подобри здравословното си състояние. Умелото комбиниране на различните видове препарати от лекарствени гъби прави метода на нашите специалисти успешен дори при заболявания, при които официалната медицина не винаги намира възможност за въздействие.