Събития
Доктор Биомастер

Европейския ден за борба със затлъстяването

Днес – 19 май, отбелязваме Европейския ден за борба със затлъстяването. Мисията му е да създаде по-здрава Европа, като значително намали броя на гражданите в ЕС със заболявания и преждевременна смърт, свързани с наднорменото тегло и затлъстяването.

Затлъстяването е резултат на нарушен енергиен баланс – съoтношението между енергийната стойност на храната и енергоразхода на човека.

Медицината отдавна е доказала, че наднорменото отлагане на мазнини в човешкия организъм е заболяване с много сериозни последици.

Честотата на затлъстяването се повишава с изключително бързи темпове в световен мащаб. Според официалната статистика понастоящем 250 млн. души от населението на планетата са диагностицирани със затлъстяване, а 1,1 млрд. – с наднормено тегло, като тенденцията е до 2015 г. тези цифри да достигнат респективно 700 млн. и 2,3 млрд. Още по-тревожни са фактите, че броят на децата в света със затлъстяване под 5-годишна възраст надхвърля 5 млн.

На територията на Европа наднорменото тегло засяга около 50%, а затлъстяването около 20% от населението, като Централна и Източна Европа са сред най-силно засегнатите райони.

В България при проведено проучване на храненето през 2004г. е установено, че при възрастното население от 19 до 60 години със свръхтегло са 41% от мъжете и 34% от жените, а със затлъстяване — 22% от мъжете и 16,6% от жените.

Във връзка с Европейския ден за борба със затлъстяването – 19 май, Др. Биомастер ви предлага два изцяло натурални продукта, които подкрепят естественото, физиологично отслабване.

Единствено сега, от 19.05.16 до вторник, 31.05.16 (включително), във всички наши магазини за висококачествена природна медицина в градовете София, Пловдив, Стара Загора и Бургас, както и на уебсайта https://herbs-doctor.com, нашите клиенти ще имат възможността да се възползват от страхотно намаление от 20%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *