Събития
Доктор Биомастер

На 15 февруари отбелязваме “Международен ден на децата с рак”

Международният ден на децата, болни от рак, е глобална съвместна кампания за повишаване на осведомеността относно рака в детска възраст и начин за изразяване на подкрепа към децата и юношите, които се борят с болестта, както и на оздравелите и техните семейства.

Ракът е основната причина за смъртност сред децата на възраст между 5 и 14 години.

Всяка година в света се разболяват между 175 000 и 250 000 деца, а около 100 000 умират, най-вече защото нямат възможност да се лекуват. Около 70 % от децата оживяват, благодарение на съвременните методи за лечение, а още приблизително 20 % биха могли да оцелеят, но си отиват поради липса на средства, донорска кръв или квалифицирана медицинска помощ.

В България всяка година биват открити между 150 и 200 нови случаи. Много експерти обаче са на мнение, че случаите на ракови заболявания при децата у нас са много повече.

Днешният ден насърчава повишаването на чувствителността към проблема и проявата на съпричастност към трудностите, пред които се изправят децата и техните семейства по време на лечението и след това.

По случай Международния ден на децата с рак – 15 февруари, Доктор Биомастер подарява натурални продукти за 3-месечна терапия за възстановяване имунитета на три онкоболни деца. Родителите, които имат интерес да участват в инициативата, моля да ни пишат на е-мейл: office@drbiomaster.com до 16.02.2016 г. /включително/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *