12 ползи от приема на виталната гъба Мешима
Здраве и начин на живот
Доктор Биомастер

Виталната гъба Мешима (Phellinus linteus) е позната на човечеството от хилядолетия. В традиционната китайска медицина гъбата е използвана при възпаления, бучки, тумори, кръвоизливи, стомашно-чревни проблеми и най-вече за укрепване на имунната система. Мешима е богата на биоактивни съединения – бета-глюкани, полизахариди, антиоксиданти, витамини, минерали и други.

Ползи от приема на лекарствената гъба Мешима

 1. При онкологични заболявания

  Корейски учени установяват, че гъбата Мешима инхибира растежа на раковите клетки и потиска образуването на метастази. Гъбата забавя развитието на туморите и стимулира имунната система, като по този начин ѝ помага сама да се бори със заболяването.

  Виталната гъба е подходяща при:

  • Рак на гърдата;
  • Рак на кожата;
  • Рак на устната кухина;
  • Рак на дебелото черво;
  • Рак на белия дроб;
  • Рак на черния дроб;
  • Рак на простатата.
 2. При проблеми с имунната система

  Неправилното функциониране на имунната система може да доведе до редица здравословни проблеми. Някои от тях са имунодефицитните заболявания. Този тип заболявания водят до сериозни и по-трудни за лечение инфекции.

  Мешима в подкрепа на имунната система

  Високото съдържание на бета-глюкани, полизахариди и лектини в гъбата, я превръщат в силен имуномодулатор. Мешима регулира и подкрепя нормалната функция на имунната система. По този начин помага на организма да бъде по-устойчив към различни патогени.

 3. При оксидативен стрес

  Оксидативният стрес се получава при наличие на висока концентрация на свободни радикали в тялото на човек. Антиоксидантите са химични съединения, които спират процесите на окисляване в тялото и противодействат на свободните радикали. Лекарствената гъба Мешима съдържа много антиоксиданти като кафеена киселина, протокатехинова киселина, елагова киселина, протокатехуалдехид и иноскавин А. Тези вещества в гъбата предотвратяват увреждането на ДНК. По този начин предпазват организма от различни заболявания.

 4. При възпалителни процеси

  При възпаление белите кръвни клетки се активират и навлизат в кръвта, за да предпазят тялото от нашественици. Това води да повишаване на притока на кръв към зоната на инфекция. Това е причина за появата на зачервяване, подуване и затопляне в засегнатата област. Във виталната гъба се съдържат противовъзпалителни съединения, които повлияват благоприятно симптомите на артрит, болки в ставите и други възпалителни заболявания. Доказано е, че Мешима може да бъде ефективна и срещу симптомите на ревматоиден артрит.

 5. При бактериални инфекции

  Бактериалната инфекция е пролиферация на вреден щам бактерии върху или вътре в тялото. Те могат да заразят всяка част от него. Някои от заболяванията, причинени от бактерии, са пневмония, менингит и хранително отравяне.

  Мешима при бактериални инфекции

  В Мешима се съдържа мощен антибактериален агент, който помага при лечение на Escherichia coli и стафилококови инфекции. Гъбата увеличава производството на бели кръвни клетки, Т клетки и В клетки, борещи се с нашествениците.

 6. При алергии

  Алергии се проявяват, когато имунната система реагира на различни алергени. Имунната система произвежда вещества наречени антитела. Когато тялото влиза в контакт с алергена, реакцията може да предизвика възпаление на кожата, синусите, дихателните пътища или храносмилателната система. Биоактивните компоненти на Мешима намаляват възпалителните агенти, причиняващи освобождаване на хистамин. По този начин гъбата намалява алергичните реакции.

Лекарствените гъби, благодарение на съдържащите се в тях бета-глюкани, полизахариди, антиоксиданти, витамини и минерали, са естествено универсално средство за подобряване здравето на организма.

Гореизброените свойства показват само малка част от полезното действие на гъбата Мешима. За да се запознаете и с останалите ползи на лекарствената гъба прочетете втората част на статията 12 ползи от виталната гъба Мешима (част 2 от 2).

Източници:

  1. https://www.linkedin.com/pulse/12-proven-health-benefits-mesima-mushrooms-dr-paul-haider

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *