12 ползи от приема на виталната гъба Мешима (част 2)
Здравни проблеми
Лайош Кошут

В предишната статия разгледахме шест от ползите при прием на виталната гъба Мешима. Ако сте пропуснали статията, може да я прочетете на следния линк – 12 ползи от виталната гъба Мешима (част 1).

В следващите редове ще ви запознаем и с останалите шест. Въпреки, че не можем да опишем подробно всички ползи за здравето само в две статии, ние сме отделили най-важната информация специално за вас.

Ползи от приема на виталната гъба Мешима

 1. При безплодие

  Естествените клетки убийци (NK клетките) са част от имунната система. Те се борят с инфекции, вируси и туморни клетки. Твърди се, че повишените NK клетки отхвърлят развиващият се ембрион, инхибират имплантацията и причиняват спонтанен аборт. Доказано е, че лекарствената гъба Мешима спомага за намаляване на NK клетките и цитокините. По този начин се увеличава шанса за забременяване.

 2. При кръвоизливи

  Известно е, че екстракт от гъбата Мешима подпомага контрола на менструалния цикъл. Гъбата помага за контролиране на прекомерното кървене по време на цикъл. Освен това тя помага и при чревно кървене, свързано с различни възпаления.

 3. При диабет

  Диабетът е хронично здравословно състояние, което влияе върху това как тялото превръща храната в енергия. Повечето от храната се разгражда до захар (глюкоза) и се освобождава в кръвта. Когато кръвната захар се повиши панкреаса започва да отделя инсулин. Различни проучвания доказват, че приемът на Мешима може да повлияе положително пациенти с диабет. Мешима съдържа съединения, които могат да подобрят производството на инсулин.  Също така гъбата регулира имунния отговор за защита срещу автоимунни форми на диабет.

 4. При стомашно-чревни проблеми

  Гъбата Мешима е известна с благотворното си влияние върху стомашно-чревния тракт. Силните противовъзпалителни свойства на виталната гъба я правят добър помощник при борбата с раздразнени черва и други възпалителни процеси в стомаха и червата. Също така Мешима се използва и при стомашно-чревни разстройства, причинени от бактериални инфекции.

 5. При кожни проблеми

  Доказано е, че някои видове екзема са причинени от проблеми с имунната система и хронично възпаление. Проучване установява, че гъбата Мешима е изключително ефективна при атопичен дерматит. Това се дължи на инхибиращият ефект, който оказва върху имунните клетки, причиняващи възпаление и произлизащата от него екзема. Свойството на виталната гъба да потиска определен тип имунни клетки, отговорни за възпаленията и същевременно да стимулира работата на полезните клетки я превръща в подходящ продукт при кожни проблеми.

 6. При промени свързани с възрастта

  С напредването на възрастта много хора забелязват промени в тялото и кожата си. Антиоксидантните и противовъзпалителни свойства на лекарствената гъба са изключително полезни при борбата с тези промени. Мешима е силен помощник в борбата с бръчките, подпухването и кожните възпаления, които се появяват с течение на времето. Комбинацията на виталните гъби Мешима и Рейши може да е изключително полезна при възрастови промени.

Виталната гъба Мешима е богат източник на ценни вещества. Тя е важно допълнение към алтернативните методи на лечение на много състояния. Въпреки множеството ползи от нея, открити досега, учените продължават да я изследват. Те са убедени, че лекарствената гъба може да помогне и при много други състояния.

Ако сте решили да приемате гъби под формата на хранителни добавки, за профилактика или при вече установено заболяване е препоръчително да се консултирате с лекар-микотерапевт.

Разгледайте и останалите видове лекарствени гъби, които предлагаме като хранителни добавки.

Източници:

 1. https://www.linkedin.com/pulse/12-proven-health-benefits-mesima-mushrooms-dr-paul-haider

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *