12 ползи от приема на виталната гъба Мешима (част 2)
Здраве и начин на живот
Доктор Биомастер

В предишната статия разгледахме шест от ползите при прием на виталната гъба Мешима. Ако сте пропуснали статията, може да я прочетете на следния линк – 12 ползи от виталната гъба Мешима (част 1).

В следващите редове ще ви запознаем и с останалите шест. Въпреки, че не можем да опишем подробно всички ползи за здравето само в две статии, ние сме отделили най-важната информация специално за вас.

Ползи от приема на виталната гъба Мешима

 1. При безплодие

  Естествените клетки убийци (NK клетките) са част от имунната система. Те се борят с инфекции, вируси и туморни клетки. Твърди се, че повишените нива на NK клетки в кръвта отхвърлят развиващия се ембрион, инхибират имплантацията и причиняват спонтанен аборт. Доказано е, че лекарствената гъба Мешима спомага за намаляване на NK клетките и цитокините. По този начин се увеличава шанса за забременяване.

 2. При кръвоизливи

  Известно е, че екстракт от гъбата Мешима подпомага контрола на менструалния цикъл. Гъбата помага за контролиране на прекомерното кървене по време на менструация. Освен това тя помага и при чревно кървене, причинено от различни възпаления.

 3. При диабет

  Диабетът е хронично здравословно състояние, което влияе върху това как тялото превръща храната в енергия. По-голямата част от приетата храна се разгражда до захар (глюкоза) и се освобождава в кръвта. Когато кръвната захар се повиши, панкреасът започва да отделя инсулин.

  Мешима повлиява положително пациенти с диабет

  Различни проучвания доказват, че приемът на Мешима може да повлияе положително състоянието на пациенти с диабет. Мешима съдържа съединения, които могат да подобрят производството на инсулин. Също така гъбата регулира имунния отговор за защита срещу автоимунни форми на диабет.

 4. При стомашно-чревни проблеми

  Гъбата Мешима е известна с благотворното си влияние върху стомашно-чревния тракт. Силните противовъзпалителни свойства на виталната гъба я правят добър помощник при борбата с раздразнени черва и други възпалителни процеси в стомаха и червата. Също така Мешима се използва и при стомашно-чревни разстройства, причинени от бактериални инфекции.

 5. При кожни проблеми

  Доказано е, че някои видове екзема са причинени от проблеми с имунната система и хронично възпаление. Проучване установява, че гъбата Мешима е изключително ефективна при атопичен дерматит. Това се дължи на инхибиращия ефект, който оказва върху имунните клетки, причиняващи възпаление и произлизащата от него екзема.

  Продуктите с гъба Мешима са подходящи при кожни проблеми

  Свойството на виталната гъба да потиска определен тип имунни клетки, отговорни за възпаленията, и същевременно да стимулира работата на полезните клетки я превръща в подходящ продукт при кожни проблеми.

 6. При промени свързани с възрастта

  С напредването на възрастта много хора забелязват промени в тялото и кожата си. Антиоксидантните и противовъзпалителни свойства на лекарствената гъба са изключително полезни при борбата с тези промени. Мешима е силен помощник в борбата с бръчките, подпухването и кожните възпаления, които се появяват с течение на времето. Комбинацията на виталните гъби Мешима и Рейши може да е изключително полезна при здравословни проблеми, свързани с напредването на възрастта.

Виталната гъба Мешима е богат източник на ценни вещества. Тя е важно допълнение към алтернативните методи на лечение на много състояния. Въпреки множеството ползи от нея, открити досега, учените продължават да я изследват. Те са убедени, че лекарствената гъба може да помогне и при много други състояния.

Ако сте решили да приемате гъби под формата на хранителни добавки, за профилактика или при вече установено заболяване е препоръчително да се консултирате с лекар-микотерапевт.

Разгледайте и останалите видове лекарствени гъби, които предлагаме като хранителни добавки.

Източници:

 1. https://www.linkedin.com/pulse/12-proven-health-benefits-mesima-mushrooms-dr-paul-haider

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *