Как да водим здравословен начин на живот?
Здраве и начин на живот
Доктор Биомастер

Всяка година на 7 април се отбелязва Световният ден на здравето. Отбелязването на този ден датира от 1950 г. Под спонсорството на Световната здравна организация (СЗО) се организират международни, регионални и местни събития, свързани с опазване на здравето. По повод Световният ден на здравето ние сме ви подготвили няколко начина за преминаване към здравословен начин на живот.

Какво означа понятието „здравословен начин на живот“?

Здрави и красиви с Детокс формула на Доктор Биомастер Често срещан мит е, че здравословният начин на живот означава единствено да се влезе във форма, да се спортува и да се яде здравословна храна.

В действителност, за да живеете здравословно, не е достатъчно да обърнете внимание само на физическата страна на нещата.

Поддържането на положително отношение и здрава психика е от съществено значение за воденето на нормален живот.

Въпреки, че има изключително много съвети как да промените живота си към по-добро, ние сме ви подготвили няколко лесни за постигане метода.

Как да живеем по-здравословно?

Ясно е, че всеки свързва преминаването към здравословен начин на живот с екстремни промени в ежедневието. Добрата новина е, че не е нужно всичко да се промени изведнъж.

Трикът за преминаване към здравословен живот е промените да се правят по малко, но често. Например може да се добави плод към храната, да се пие допълнителна чаша вода или да не се слага допълнително храна в чинията.

Методи за постигане на здравословен начин на живот:

  • Физическа активност – повечето хора използват оправданието, че нямат време, не знаят откъде да започнат или не са достатъчно мотивирани за да започнат да се движат повече. Практикуването на различни спортове или тренировки е най-добрият вариант за физическа активност, но умерената домакинска работа, градинарството и разходките също не са за подценяване. Най-важно е да има движение, независимо дали е разходка около блока или бягане на маратон.

  • Здравословно тегло – увеличаването на нивото на активността може да помогне за намаляване или поддържане на теглото. Увеличаването на движението, при хора с наднормено тегло, може да помогне за изгаряне на излишната мазнина. Вследствие на отслабването, проблеми като високото кръвно налягане, високите холестерол и кръвна захар могат да бъдат избегнати.

  • Промяна на начина на хранене – намаляването на преработените храни, за сметка на пресните може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Повечето хранителна стойност се губи при производството на преработени храни, а добавените консерванти са вредни за здравето. Също така тези храни съдържат голямо количество сол, което води до повишено кръвно налягане и други проблеми. Освен това е добре храната да е домашно приготвена, а не полу-фабрикат.

  • Спиране на цигарите – тютюнопушенето е сред основните причинители на смърт за последните 100 години. Освен това е предпоставка за сърдечно-съдови и белодробни заболявания. Спирането на цигарите е задължително когато човек се стреми към здравословен начин на живот.

  • Хранителни добавки – човек не винаги има възможността да набавя към менюто си всички необходими витамини и минерали за деня. За поддържане на добро здравословно състояние се препоръчва употребата на хранителни добавки, съдържащи всички необходими на организма вещества. Такива могат да бъдат добавките направени от лекарствени гъби или билки. Важно е също така да се внимава за произхода и сертификатите на добавките, които се продават в магазините.

    Хранителни добавки на Доктор Биомастер за отлично здраве

  • Избягвайте негативното – не на последно място, изключително важно е човек да е позитивно настроен. Важно е освобождаването от негативни мисли, които могат да доведат до депресивни състояния. Също така е важно да се отделя достатъчно време за почивка и сън. Позитивната нагласа превръща преминаването към здравословен начин на живот изключително забавно и лесно.

Заключение:

Създаването на здравословен начин на живот не трябва да бъде съпроводено от драстични и стресиращи промени. Адаптацията е много по-лесна, когато не се изисква промяна на целия живот. Важно е да се избере едно нещо и да се работи върху него всеки ден, оставяйки останалите навици същите. Изненадващо е как тези малки промени с течение на времето наистина могат да направят разлика. Опитайте, сигурни сме, че няма да съжалявате!

Източници:

  1. https://www.oakbendmedcenter.org/2018/05/23/14-steps-to-a-healthy-lifestyle/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *