Мешима при рак на гърдата
Здравни проблеми
Доктор Биомастер

Виталната гъба Мешима (Phellinus linteus) отдавна е класифицирана като лечебна гъба в източната медицина. Китайските императори и японските кралски особи са пили чай от Мешима за жизненост и дълголетие. В Китай, Япония и Корея гъбата е високо ценена, заради силните си терапевтични свойства. Тя е подходяща при артрит, стомашно-чревни разстройства, чернодробни увреждания, лимфни заболявания, менструални смущения и някои видове онкологични заболявания, включително и рак на гърдата.

Научните изследвания се фокусират върху подкрепата, която Мешима оказва на имунитета. Те показват, че лекарствената гъба увеличава активността на имунните B-клетки и Т-клетки, както и цитотоксичната активност на естествените клетки убийци.

Мешима при рак на гърдата

Научно доказано е, че лекарствената гъба има силно защитно действие върху тъканите на гърдите. Изследователи от Индиана доказват, че екстракт от Мешима потиска растежа и инвазивното поведение на раковите клетки на гърдата. Това поведение на раковите клетки е една от основните причини за смъртността сред пациенти с рак на гърдата.

В изследователско проучване е показано, че екстракт от Мешима инхибира пролиферацията и образуването на колонии на силно инвазивни ракови клетки на гърдата. Също така гъбата може да се комбинира с някои противоракови лекарства, като засилва тяхното действие срещу растежа на тумори и образуване на метастази.

Клиничните доказателства за антитуморните ефекти на Мешима са документирани в медицинската литература с множество положителни казуси, описващи туморна регресия.

Освен силно изразеното антираково и противотуморно действие, гъбата може значително да намали страничните ефекти от конвенционалните терапии при рак гърдата и други видове онкологични заболявания.

Мешима в Традиционната Китайска Медицина

В Традиционната Китайска Медицина Мешима е класифицирана като Чи Тоник. Тя се използва за укрепване на съпротивителната сила на организма срещу външни болестотворни патогени. Също така виталната гъба е силен адаптоген и позволява на тялото да се адаптира към стресови състояния.

Мешима е високо ценена в алтернативната медицина, заради ползите, които носи за здравето и липсата на странични ефекти. Нейните имуномодулиращи и антиметастатични свойства демонстрират голям потенциал за поддържане на здрава тъкан на гърдите.

Част от основните свойства на Мешима са:

  • Противовъзпалителни;
  • Имуномодулиращи;
  • Противоракови;
  • Противотуморни;
  • Антидиабетни;
  • Противоалергични и други.

В България гъбата Мешима може да бъде намерена под формата на хранителни добавки самостоятелно или в комбинация с други гъби. Най-силно действие имат добавките, които съдържат екстракт от плодното тяло на гъбата. Доказано е, че екстрактът от плодно тяло е в пъти по-силен от мицела. Плодните тела са по-сложни от мицелите и с по-мощни лечебни свойства. В исторически план именно плодното тяло е частта, използвана за терапия на здравословни проблеми.

Фирма Доктор Биомастер вече 19 години предлага изключително висококачествени екстракти от плодното тяло на различни видове лечебни гъби. За да бъде по-лесен изборът на подходящ продукт, Ви препоръчваме да проведете консултация със специалист-микотерапевт.

Източници:

  1. https://tasteforlife.com/supplements/mushrooms/meshima-mushroom-supports-healthy-breast-tissue

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *