Как възниква и се отбелязва световния ден за борба с рака?
Любопитно
Доктор Биомастер

Всяка година на 4-ти февруари се отбелязва единствената инициатива, която обединява целия свят в борбата с онкологичните заболявания, а именно Световният ден за борба рака. Събитието се ръководи от Съюза за международен контрол на рака (UICC) и е в подкрепа на целите на Световната декларация за борба с рака, написана през 2008 г.

През 2000 г. в Париж, Франция се провежда среща на върха, насочена срещу рака и е положено началото на инициативата – Световен ден за борба с рака. Тогава е създадена и харта срещу рака, която има за цел насърчаването на научните изследвания, превенцията срещу рак и подобряване обслужването на пациентите. Тя е подписана от тогавашните генереален директор на ЮНЕСКО Коичиро Мацуура и френския президент Жак Ширак на 4-ти февруари 2000 г.

Световният ден за борба с рака се отбелязва по цял свят. Всяка година се провеждат над 900 дейности в над 100 страни.

През последните години много градове подкрепят инициативата чрез осветяване на важни забележителности в оранжево и синьо. През 2019 г. участват 37 града, осветявайки 55 забележителности. Досега най-малко 60 правителства официално отбелязват Световния ден за борба с рака.

Всяка година денят за борба с рака се отбелязва с различна тема:

  • 2009 г. – „Обичам здравословното и активно детство“
  • 2010 – 2011 г. – „Ракът може да бъде предотвратен“
  • 2012 г. – „Да направим нещо заедно“
  • 2013 г. – „Митове за рака: вижте фактите“
  • 2014 г. – „Развенчаване на митовете“
  • 2015 г. – „Не отвъд нас“
  • 2016 – 2018 г. – „Ние можем. Аз мога“
  • 2019 – 2021 г. – „Аз мога и ще го направя“

Световният ден за борба с рака е насочен към дезинформацията. Създателите на събитието целят да повишат осведомеността и да намалят стигмата. При отбелязването на този ден се провеждат множество инициативи, целта на които е да бъде показана подкрепа на засегнатите от рак. Едно от движенията в подкрепа на болните е #NoHairSelfie. Последователите му бръснат главите си, за да дадат кураж на тези, които са подложени на лечение срещу рак.

Главната и основна цел на отбелязването на този ден е хората да бъдат информирани относно превенцията и потенциалните лечения на онкологични заболявания. Изключително важно е ракът да бъде хванат навреме, за да има ефект от лечението. Ракът не трябва да бъде тема табу и да бъде пренебрегван. Редовните изследвания и воденето на здравословен начин на живот могат да помогнат за ранното диагностициране на рак и превенция срещу заболяването.

Ние от Др. Биомастер смятаме, че един ден от годината е крайно недостатъчен за превенция и борба с такова тежко заболяване, но все пак това е крачка в правилната посока. Хората трябва да са много по-информирани, когато става дума за ракови заболявания.

Нашият екип работи усилено с цел подобряване на своите знания в областта на природните терапии срещу рак и се стреми да предложи на своите пациенти цялата налична информация и най-добрите възможности за подобряване на тяхното здраве.

За нас няма нищо по-важно от това клиентите ни да получат желаните резултати от приема на нашите продукти. Именно затова Доктор Биомастер предлага консултация с опитни лекари-микотерапевти, които отделят специално внимание на всеки един от своите пациенти.

Благодарение на натрупания опит, лекарите на компанията са в състояние да предложат на всеки пациент, който води борба с онкологично заболяване, индивидуално изготвен терапевтичен протокол за подобряване на тяхното здравословно състояние. Те проследяват грижливо всяка стъпка от терапията на своите пациенти. Ако имате нужда от консултация може да се обърнете към лекарите на Доктор Биомастер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *