Защо е важно да правим детоксикация на организма
Здраве и начин на живот
Доктор Биомастер

В ежедневието си всеки човек се сблъсква с множество тежки замърсители и вредни пестициди. Това води до натрупване на токсини в тялото. Тези токсини могат да причинят психически и физически проблеми като хронична умора, главоболие, безсъние и различни заболявания. Поради тази причина е важно през определено време да се прави детоксикация на организма.

Черният дроб е най-големият вътрешен орган с над 500 функции, включително храносмилане, регулиране на метаболизма и детоксикация. Поддържането на здравето му е от изключително значение за цялостното здраве и жизненост на тялото.

Основни ползи от редовната детоксикация на организма

Загуба на тегло

Токсините увреждат клетките и тъканите в тялото. Вграден защитен механизъм на тялото е да капсулира и да съхранява излишъка от токсини в мастните клетки. При прекомерно натрупване на токсини, мастните клетки увеличават значително обема си. При елиминиране на токсините, мастните клетки се свиват и намаляват теглото.

Повишаване на имунитета

Освобождаването на тялото от натрупаните токсини спомага за укрепване на имунитета. Ключова част от детоксикацията е прочистването на стомашно-чревния тракт. Токсините пречат на храносмилането и усвояването на хранителни вещества. Имунната система се нуждае от тези вещества, за да работи правилно. Химикалите натрупани в тялото могат да нарушат и хормоналния баланс. Ако хормоните са дисбалансирани могат да нарушат и функцията на имунната система. При редовна детоксикация на организма тези токсини и химикали се елиминират и се подобрява функцията на имунната система.

Подобряване на психическото здраве

След изчистване на токсините, натрупани в организма, се подобрява функцията на мозъка и на нервната система. Настроението се стабилизира и сънят се подобрява. Премахването на стреса успокоява нервите и хормоните, което води до по-дълбок и възстановяващ сън. Като следствие се подобрява умствената яснота, фокусът и паметта. Енергията също се увеличава.[1]

Как да подпомогнем детоксикацията на организма?

Пийте повече вода

За успешна детоксикация на организма приемайте повече вода

Приемът на повече вода ще гарантира хидратацията на тялото и ще помогне за регулиране на храносмилането и за по-лесното изхвърляне на отпадъчните продукти.

Добавянето на лимон към водата ще подсили процеса на детоксикация.

Хранете се здравословно

Ограничаването на алкохол, сол, захар и други вредни храни и напитки ще попречи на тялото да произвежда вредни вещества и ще поддържа правилното му функциониране. Употребата на различни билки и подправки също ще подпомогне детоксикацията.

Съвети от Доктор Биомастер за детоксикация на организма

Повишете физическата си активност

Повишаването на физическата активност помага за изхвърляне на натрупаните токсини чрез потта. Различни проучвания доказват, че чрез потене може да се намалят нивата на тежките метали в тялото. Освен това редовното спортуване спомага за подобряването на съня и повишава енергията.[2]

Изберете подходящи хранителни добавки

В днешно време се предлага голямо разнообразие от хранителни добавки, които подпомагат детоксикацията на организма. Нашият съвет е да избирате внимателно и да гледате продуктите да са от естествен произход и да са с доказано качество.

Детокс формула - детоксикация на организма от Доктор Биомастер

Продуктът Детокс формула на Доктор Биомастер е уникална смес от лекарствени гъби и билки, които имат силен детоксикиращ ефект. Формулата е специално създадена да подкрепя организма при интоксикация и редовно излагане на замърсители. В комбинация със здравословна диета и спорт тялото ви ще се прочисти и ще се почувствате по-жизнени и здрави.

Източници:

  1. https://nourished.com/top-10-reasons-to-detox/
  2. https://www.warmwelcomemagazine.com/healthandlifestyle/detox-sleep-and-de-stress-to-boost-your-immune-system

Коментар към статията “Защо е важно да правим детоксикация на организма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *